Litvek: лучшие книги недели
Топ книга - Метро 2035 [Дмитрий Алексеевич Глуховский] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Венецианский контракт [Марина Фьорато] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Психология трейдинга. Инструменты и методы принятия решений [Бретт Стинбарджер] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Что делать, когда не знаешь, что делать [Джонатан Херринг] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Преодоление. Учитесь владеть собой, чтобы жить так, как вы хотите [Джилл Хэссон] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Женщины непреклонного возраста и др. беспринцЫпные рассказы [Александр Евгеньевич Цыпкин] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Позитивная психология. Что делает нас счастливыми, оптимистичными и мотивированными [Шарлотта Стайл] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Ходячий замок [Диана Уинн Джонс] - читаем полностью в Litvek
Litvek - онлайн библиотека >> Валентин Олександрович Кудрицкий >> Поэзия >> Квітка кохання

ВАЛЕНТИН КУДРИЦЬКИЙ КВІТКА КОХАННЯ



2011 р.


КОНОТОПСЬКА ВІДЬМА
Легенда
За полем, за лісом,
Ой там, за горами,
Де зорі гуляють всю ніч,
Регочуть русалки патлаті з вітрами
І хлопців заманюють в ніч.
Заманюють вереском ніжним-ніжнісіньким,
Що аж за душу бере,
Стан який, лишенько! Рученьки, грудоньки…
Глянеш, аж серце гуде!
Підеш за ними без всякого роздуму
/Боже, ти грішних прости!/,
Бо хто ж з добрим серцем та ще й
світлим розумом
Буде втікать від краси?
Підеш за ними, зовсім не вагаючись,
В пекло в болото чи січ.
І знову десь чути оте завивання,
Що хлопців заманює в ніч.
Проходили люди в ту ніч під горою
І втомлені сіли спочить,
Аж чують, як в горах хтось помічі просить,
Прийшли – аж там хлопець ледь теплий лежить.
Говорять, що в нього русалка влюбилась
У місячно-зоряну ніч,
А потім у гори його заманила
І з ним там лишилась на ніч.
І стільки вона його там лоскотала,
Аж поки він міг реготіть,
А ранком у гори юнак перебрався,
І скалами став володіть.
Ось, чуєте, в горах, як хтось завиває,
Мов пугач, що в нашім селі,
То душу витрушує з хлопця русалка,
Усівшись на чорній скалі.
Любов же живуча, як музика Глінки,
І слухають зорі її,
Русалки ж сидять, обхопивши колінки,
Й регочуть у далі нічні.


Четверта поетична книжка В.О. Кудрицького. До нової збірки "Квітка кохання" автор включив вірші написані українською і російською мовами в різні роки. Видання розраховано на широке коло читачів.



 Квітка кохання. Иллюстрация № 1



ВІД АВТОРА

Ми живемо в той час, коли зійшлись віки, коли виступає клан проти клану, де більш хитрі і закоренілі «хижаки» перемагають інших завдяки своїй підступності і жорстокості. А як не можуть взяти хитрощами, так відвертим підкупом наших напівголодних громадян, для яких сотня - друга гривень - то вже великі гроші! А що, скажемо, для нашого Президента, Прем’єра, депутата і його групи підтримки є та сотня- друга, як на них працює державний верстат і друкує оті злощасні папірці? Для нього ота сотня- друга - це як для нас копійка. В даний час ми проживаємо в такій державі, якою керують світові дипломовані шахраї із тисячолітнім досвідом, в яких давно все розписано і розкладено по поличках на сотні літ наперед. Вони хитрі і підступні, вміють створювати ситуації і вміло ними користуватися. А тому, вони знаходять, так би сказати, лідера нації, якого стараються завербувати в свої ряди, а потім, заручившись його надійністью, як десант, засилають в тил, підтримують на виборах. Тож, будьте пильними і пам’ятайте, що, беручи оті злощасні папірці, ви продаєте своїх дітей, онуків у вічне рабство, де для них заготовлена велика дуля, бо закони творимо не ми, а ті, кому ми дозволяємо нас обдурити, навіть цього не підозрюючи. І ми залишимось чужими на своїй землі, або, як казав Т.Шевченко, "на нашій не своїй землі!"

Хіба наш Президент, відкриваючи безвізовий в’їзд в Україну для Ізраїльтян, того не розумів, що та сарана своїми міліонами ледве не скупить всю нашу державу, бо де ще є такі дурні, які за якісь папірці стануть продавати саме найцінніше - це землю, а значить - Україну, свою державу, свій суверенітет. Після чого сотні тисяч обездолених людей залишаться ще й бомжами, продавши разом з своєю землею і свої оселі. Оце так прорив! І все це за якісь папірці. І мало хто задумувався над тим, а як же в майбутньому будуть жити їх діти, онуки, які стануть бездомними і безземельними?

А тепер я хотів би запитати: то куди ж діваються наші українські гроші і чому ми такі бідні, пани-добродії? І тут же відповідаю: бо всі наші гроші знаходяться у руках так названих Божих людей, яким ми занадто довіряємо і яких в нас називають "елітою". Ні, я не проти чужинців. Я проти бандитів і шахраїв. Я хочу, щоб Україна була вільною і будувала свою державу, а не вирощувала рабів для всього світу.

Коли нас - українців було п’ятдесят три мільйони, то цукру і гречки по мінімальним цінам вистачало всім. А зараз, коли залишилось сорок шість, то куди не підіть, то хитрі політики створюють дефіцит. А якщо товару дефіцит, то чому тоді гуляють поля, чому розбирають цукрові заводи? А тому, що так вигідно порошенкам і їм подібним, які прибрали до своїх рук всю цукрову промисловість, а потім її розвалили. Хто їм дав право це робити і з ким вони радились? При Сталіні за такі дії такого б діяча давно розстріляли, а цей живе і, уявіть, непогано. Люди зубожіють, та зате, як рік-два, появляються нові мільйонери, навіть, яким ще нема і тридцяти, дякуючи своїм батечкам та добрим дядюшкам.

А візьміть святиню з святинь - хліб. Зернових зібрали більше як 56 мільйонів тон. Це більше, як по тонні на душу населення, то чому з кожним роком хліб дорожчає? А держава, як мені відомо, яка виробляє по тонні і більше зернових на душу населення, вважається високо розвинутою аграрною країною. Це - і м’ясо, і яйця, і сало. Це - живи і радій. А де вона та радість, коли цукор по 11 гривень, а гречка вже стала по ціні майже, як чорна ікра? І це називається - капіталізм. Пани- добродії, схаменіться! Куди ми ідемо? Чому ж у вас така зневага до рідного народу? Кому ви служите? Як ви можете дивитися голодним людям в очі? Коли ж ви наситите свої душі? Де ваша гордість, де ваша, врешті, національна злість? Хто ви? Отож, якщо ви називаєте себе українським народом, то ж робіть хоч щось для нього, для держави, в якій ви живете і менше думайте про братів своїх в інших країнах.

Отож народ і незадоволений такими правителями - запроданцями. Тож і не дивно, що народ виступає проти таких горе-правителів. А тому і не розумію, по якому праву правителі привласнили собі право розпоряджатись життям незадоволених людей, в той час як народу такого права не дано, коли ті творять явний геноцид над людьми? Кого захищає наша славна міліція і від кого? Виходить, що міліція захищає еліту і Президента від народу. Від того самого народу, який його і всю державу годує? Де логіка? От, які ми насправді! От, до чого ми дожились! Тож, про яку культуру в державі ми можемо говорити, як зараз майже поголовно закриваються школи. І я зустрічав багато таких молодиків, які за все своє життя не прочитали ні жодної книги. І це в нашому двадцять першому столітті. От як про нас держава піклується. От що з дітей наших робить цей дикий капіталізм