Litvek - онлайн библиотека >> Олдос Гакслі >> Социально-философская фантастика >> Жовтий Кром

Переводчик: В’ячеслав Якович Вишневий

Жанр: Социально-философская фантастика

Серия:

Год издания: -

Язык книги: украинский

Страничек: не подсчитано

Издано в серии:

Издательство:

Город издания:

ISBN:

Книга закончена

   просмотрело гостей за:

сутки: 1   этот месяц: 22   этот год: 60
всё время: 214

QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 270.5 Кбайт
Читаем онлайн

«Жовтий Кром» — перший прозовий твір класика англійської літератури ХХ століття Олдоса Леонарда Гакслі, написаний ним у 25-річному віці після кількох вдалих спроб на поетичній ниві. Хоча критика вважає Гакслі першим у часі серед письменників так званого змарнованого покоління, цей роман ще не надто просякнутий песимізмом, викликаним розчаруванням у західній цивілізації. Водночас ця книжка, власне, відкрила новий напрям у художній прозі, названий інтелектуальним романом-дискусією.

У романі, що має виразний автобіографічний характер, мало дії, але читається він напрочуд легко – читач охоче підхоплює витончену й дотепну гру думку персонажів, яка невимушено торкається низки вельми серйозних проблем історії, філософії, культури, моральності… Над усім у книжці панує істинно англійський гумор і тонка багатошарова іронія.


  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Написать комментарий к книге:

Litvek: лучшие книги месяца
Топ книга - Подстрочник: Жизнь Лилианны Лунгиной, рассказанная ею в фильме Олега Дормана [Олег Вениаминович Дорман] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Исповедь экономического убийцы [Джон Перкинс] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Казус Кукоцкого [Людмила Евгеньевна Улицкая] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Манюня [Наринэ Юрьевна Абгарян] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Вафельное сердце [Мария Парр] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Хранитель древностей [Юрий Осипович Домбровский] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Цель-2. Дело не в везении  [Элияху Моше Голдратт] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Эмоциональный интеллект [Дэниел Гоулман] - читаем полностью в Litvek