Litvek - онлайн библиотека >> Пьер Огюстен Карон де Бомарше >> Драматургия и др. >> Севiльський цирульник

Издано в серии:

Издательство:

Город издания:

ISBN:

Книга закончена

   просмотрело гостей за:

сутки: 1   этот месяц: 3   этот год: 13
всё время: 13

QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 3.4 Мбайт
Читаем онлайн

Блискучий поет, талановитий бізнесмен, геніальний винахідник, вправний змовник, полум’яний революціонер, палкий коханець, люблячий батько. Усе це – П’єр-Огюстен Карон де Бомарше (1732–1799) – французький драматург, прославлений автор «Севільського цирульника» й «Одруження Фігаро».

Життя Бомарше, одного із самих блискучих комедіографів у світовій літературі, буяло дивними подіями, небезпечними пригодами, комерційними аферами, запаморочливими злетами і падіннями. Він був дуже талановитий, і талановитий в усьому. Бомарше дотепний і мудрий, його комедії іскряться бешкетництвом та водночас є глибокодумними.

Пройшли століття, але персонажі комедій Бомарше – розторопний і виверткий Фігаро, граф Альмавіва, Розіна і Сюзанна продовжують підкоряти публіку.

Зміст:

Севільський цирюльник, або Марна обережність переклад Є.Годило-Годилевської та О.Пивоварової.............3

Шалений день, або Одруження Фігаро переклад В.Самійленка..................................................................83

Злочинна мати, або Другий Тартюф переклад Р.Мардера........................................................................219



  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Написать комментарий к книге: