Litvek - онлайн библиотека >> Екатерина Васильевна Серова >> Детские стихи >> Стихи для детей

Жанр: Детские стихи

Серия:

Год издания: -

Язык книги: русский

Страниц: не подсчитано

Издано в серии:

Издательство:

Город издания:

ISBN:

Книга закончена

   просмотрело гостей за:

сутки: 1   этот месяц: 21    этот год: 58
всё время: 375

QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 3.9 Кбайт
QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 386.5 Кбайт
QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 25.8 Кбайт
QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 27.4 Кбайт
QR-код
X

QR-код ссылки для скачивания книги

QR-код
Размер: 4.1 Кбайт
Читаем онлайн

Аннотация для этой книги отсутствует или ещё не создана.

Вірші напам'ять-вплив на розвиток дітей


Заучування віршів-важлива частина навчання дітей. Чому вона обов'язкова? дитячі вірші мелодійні, легко сприймаються дитиною, покращують увагу, розвивають уяву. Ще вони не такі виснажливі, як проза. До того ж удосконалюють багато корисних навичок.

Розвиток пам'яті

Заучування віршів-розвиток для мозку, що дозволяє вдосконалювати пам'ять і увагу. Дитина може запам'ятовувати близько 200 невеликих творів. Якщо пам'ять буде тренуватися інтенсивно, вона буде краще функціонувати.
Навіть якщо дитина слабо розвинений, потрібно розучувати вірші. Головне, щоб вони подобалися малюкові. Щоденне заучування сприяє розвитку мозку. У дитячому віці це особливо корисно.

Інтелект і мова

Вірші дозволяють поповнити словниковий запас. Навіть короткий чотиривірш включає чимало слів, які не вживаються в повсякденності. А мовні конструкції набагато оригінальніше. В результаті дитина знаходить багату мову.
Ще читання і запам'ятовування віршів сприяє розвитку фонематичного слуху і навички текстового мислення. У чотиривіршах знаходиться чимало співзвуччя, які формують потрібну артикуляцію. Також вони дозволяють прищепити любов до літератури, поезії.
Оптимальний вік для заучування віршів – 4-5 років. У цей час відбувається активний розвиток пам'яті. Чим більше інформації буде запам'ятовуватися, тим краще. Це стане в нагоді для майбутнього навчання. Як вчити вірші? Слід підбирати твори, які підходять дитині за віком. Вірші обов'язково повинні бути:
- цікавий;
- зрозумілий;
- змістовний.
Тоді дитина швидко їх запам'ятовує. Для малюків слід підбирати короткі чотиривірші. Дошкільнята можуть читати і запам'ятовувати вірші побільше. Їх пам'ять може засвоювати багато інформації. Головне, щоб вона була цікавою для дитини. А школярам під силу навіть довгі вірші.
Дитина повинна розуміти сенс інформації. Якщо в тексті присутні незнайомі слова, їх слід пояснити. При упущенні цього моменту дитина буде перекручувати незрозумілі фрази.
Перед заучуванням вірш повинні прочитати дитині дорослі. Робити це слід повільно і з виразом. Тільки тоді є надія на позитивний результат.
Відмінний ефект надає "пропевание" рядків. Особливо це корисно при наявності заїкання. "Простукування" віршів розвиває фонематичний слух.
Найкраще заучувати фрази чотиривіршами. Спочатку вчиться один абзац, а потім наступні. Потім вони з'єднуються. А батьки повинні допомагати своїм дітям в цьому занятті, заохочувати, мотивувати. Тоді запам'ятовування віршів буде приємним проведенням часу.
  : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0 : 0  

Написать комментарий к книге: