Litvek - онлайн библиотека >> Лоуренс Леві >> Биографии и Мемуары >> Планета Pixar
Планета Pixar. Иллюстрация № 1

Лоуренс Леві. Планета Pixar Планета Pixar. Иллюстрация № 2 Планета Pixar. Иллюстрация № 3 Планета Pixar. Иллюстрация № 4

Ця електронна копія книги є подарунком групи компаній «Алло» нашим клієнтам.

Ми маємо надію, що натхнення, яке вона принесе читачам, сприятиме початку нових соціальних або бізнес-проектів, які стануть успішними та відомими не тільки в Україні, а й в усьому світі.

З найкращими побажаннями,
СЕО групи компаній «Алло»
Максим Раскін

Відгуки про книжку «Планета Pixar»

«Чарівно… Те, що робить внесок Леві справді особливим, — не заглиблення в суть давно порушеної теми, а вміння автора перетворити свою особисту історію на механізм, який відкриває новий вимір… Здатність Леві залишатися спокійним і не втрачати ясний погляд перед обличчям виняткових особистостей та викликів у бізнесі втілюється у свіжій, ба навіть елегантній оповіді… Сила письма Леві та успіх його управління компанією Pixar ґрунтуються на спільній особистій якості, яка проступає з перших сторінок “Планети Pixar”, — скромності».

New York Times

«Чудесна, несподівана розмова на теми, яких рідко торкається бізнес-література. Леві — поодинокий гуманіст у світі фінансів і технологій. Описуючи, що відбувалося іще ДО виходу компанії Pixar на IPO і ДО випуску “Історії іграшок”, він відтворює нестійку й чарівну робочу ситуацію в динаміці — так, що будь-хто, закоханий у свою (складну) роботу, здатен це оцінити… Читати про те, як Леві справлявся з функціями посередника, пізнавально й надихаюче… Ця чудова книга — про фінанси і творчий геній, про гармонію робочого процесу та удачу… Немалі надбання як на одну книгу, присвячену вже дуже добре висвітленій проблематиці, від автора-новачка, за плечима якого досвід юриста й фінансиста… Життя, безперечно, це щось більше, ніж бізнес, але зовсім небагато книг так гарно пишуть і про те, й про інше водночас».

Fortune

«Ще й досі бачимо непереборну привабливість історії про Pixar — невелику анімаційну студію, яка спромоглася! Лоуренс Леві перетворює її на чарівну, оптимістичну казку — дуже схожу на один із піксарівських мультфільмів».

Financial Times

«Природжений оповідач, Леві пропонує погляд на бізнес зсередини, а також свіжу, чуйну думку про Джобса».

Success Magazine

«Леві запропонував неймовірно цікавий погляд на одну з найбільш інноваційних компаній початку ХХІ століття».

Publishers Weekly

«Насичена деталями, захоплива можливість зазирнути за лаштунки компанії Pixar до того, як вона перетворилася на одну з найуспішніших кіностудій усіх часів».

Cult of Mac

«Леві — люб’язний провідник, який пише надзвичайно чітко… Його виклад внутрішнього механізму компанії, розповідь про людей, які сформували її майбутнє, — дуже змістовне й принадне чтиво».

Shelf Awareness

«Пізнавально і дуже людяно… Епічна історія про квест, який пройшов Леві, шукаючи рівновагу між суперечними інтересами скромних митців і технологів, котрі створили “Історію іграшок”, та непослідовного підприємця, в чиїх руках був зосереджений контроль над їхньою професійною долею».

«Найкращі книжки 2016 року», Fortune

«Яка ж чарівна книга — погляд зсередини на створення Pixar. Я дізнався про пана Джобса, Pixar і бізнес Кремнієвої Долини знач- но більше, ніж за досить тривалий час до цього. Як і хороший піксарівський мультик, книга викликає усмішку на обличчі».

Ендрю Росс Соркін, The New York Times

«Мені дуже сподобалася ця книжка! Як на мене, вона блискуча. Звісно, я не претендую на об’єктивність, та все одно впевнений: люди полюблять цю історію, про існування якої вони навіть не здогадувалися. І Лоуренс розказав її просто чарівно»

Ед Кетмелл,
співзасновник та президент Pixar Animation,
президент Disney Animation,
автор бестселера «Корпорація геніїв» (Creativity Inc.)

«"Планета Pixar" Лоуренса Леві — історія, що забиває дух. Книга про те, як з допомогою важкої праці, уяви та прагнення до досконалості крихітний Pixar перетворився на потужну рушійну силу Голлівуду. Втім, є ще дещо: чудесна оповідь про двох приятелів — Леві та Стіва Джобса — про те, як дружба й співпраця змінили їх обох».

Вільям Д. Коен,
автор бестселерів «Картковий дім» (House of Cards)
і «Гроші та влада» (Money and Power)

Планета Pixar Моя неймовірна подорож зі Стівом Джобсом у створення історії розваг

Для Гілларі, Джейсона, Сари і Дженни

Передмова

— Стіве, не хочеш прогулятися? — запитав я в телефонній розмові.

Була осінь 2005 року. За останні десять років ми зі Стівом Джобсом ставили один одному це запитання безліч разів. Але зараз усе було по-іншому. Нещодавно Стівові виповнилося п’ятдесят, тягар раку й хірургічне втручання виснажили його. Тож останнім часом наші прогулянки й розмови стали спокійнішими. Стів мав достатньо клопотів у Apple. Минулого року він запустив нову лінійку плеєрів iPod, що включала сучасні розробки iPod shuffle та iPod nano, — і це знаменувало прихід нової ери в слуханні музики.

Але сьогодні в мене на думці було дещо особливе. Я входив до ради директорів Pixar, до того працював там фінансовим директором і був одним із найближчих помічників президента компанії. Якийсь час мені не давало спокою одне міркування, і я відчував, що зараз — найкращий момент, аби його висловити. Самопочуття Стіва саме поліпшилось. Кращої нагоди годі було