Litvek - онлайн библиотека >> Колектив авторів >> Юриспруденция >> Науково-практичний коментар Кримінально-виконавчого кодексу України >> страница 210
Положення про порядок і умови виконання в Українській РСР кримінальних покарань, не зв’язаних із заходами виправно-трудового впливу на засуджених» (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., № 27, ст. 511);

Закон Української РСР «Про затвердження Указу Президії Верховної Ради Української РСР «Про затвердження Положення про порядок і умови виконання в Українській РСР кримінальних покарань, не зв’язаних із заходами виправ­но-трудового впливу на засуджених» (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., № 51, ст. 1124).

3. Закони України та інші нормативно-правові акти до приведення у відпо­відність із цим Кодексом застосовуються у частині, що не суперечить цьому Кодексу.

4. До створення відповідних умов для функціонування кримінально-вико­навчої інспекції зберігається існуючий порядок обліку осіб, умовно-достроко­во звільнених від відбування покарання, та здійснення контролю за їх поведін­кою, але не довше ніж п’ять років після набрання чинності цим Кодексом.

5. До законодавчого врегулювання питань проходження служби персона­лом органів і установ виконання покарань та його соціального захисту на осіб рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої системи поширю­ються дія статей 22 і 23 Закону України «Про міліцію», а також порядок і умови проходження служби та грошового забезпечення, передбачені для працівни­ків органів внутрішніх справ.

6. Кабінету Міністрів України у шестимісячний термін з дня опублікування цього Кодексу:

подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законів України у відповідність із цим Кодексом;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Кодексом;

відповідно до своєї компетенції забезпечити прийняття нормативно-пра­вових актів, передбачених цим Кодексом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Кодексом.


Примечания

1

Термін «катування» є синонімом терміна «тортури» (див.: Словник синонімів україн­ської мови (Словники України): У 2 т. — К.: Вид-во «Наукова думка», 2006. — С. 96).

(обратно)