Litvek - онлайн библиотека >> Катря Гриневичева >> Историческая проза >> Шестикрилець >> страница 36
кожного твору подаються джерела публікації творів К. Гриневичевої, наводяться відомості про автографи, дається коментар до реалій.

Матеріали архіву Катрі Гриневичевої, що використані при підготовці цієї збірки, зберігаються в трьох установах: відділі рукописів Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України — ф. 8, № 1—31 (автографи оповідань, новел «Дивна ніч», «Війна», «Кінь у заграві», «Коло хати», «Красний роман», «Листи», «Мак», «Мисалехова зустріч», «На жидівській могилі», «Поділена слава», «Причуд», «Тихою годиною», «У баби Мотрі», повістей «Шестикрилець», «Шоломи в сонці» та ін); у Центральному державному історичному архіві України у Львові (ф. 327, чт. № 1), де зберігається автобіографія письменниці, окремі листи до неї від різних осіб.

З опису упорядникові відомо, що у ВУАН, у США, зберігаються автографи творів К. Гриневичевої «Де липи цвіли», «Лист винної лози», листи Б. Лепкого за 1926—1937 pp., фото письменниці тощо. Опрацювання цих матеріалів дасть змогу підготувати повне видання художньої, літературно-критичної та епістолярної спадщини К. Гриневичевої.

В кінці книжки подано словничок архаїзмів та малозрозумілих слів


Litvek: лучшие книги месяца
Топ книга - Подстрочник: Жизнь Лилианны Лунгиной, рассказанная ею в фильме Олега Дормана [Олег Вениаминович Дорман] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Технология жизни. Книга для героев [Владимир Константинович Тарасов] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Исповедь экономического убийцы [Джон Перкинс] - читаем полностью в Litvek