Litvek - онлайн библиотека >> Владимир Александрович Караваев >> Авто-, мото- и велотранспорт, ПДД >> 100 аргументов против штрафов ГАИ >> страница 146
систем.

XII. Особливості провадження у справах про правопо­рушення, яке зафіксовано за допомогою працюючих в авто­матичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису

12.1. Фіксація правопорушення учасниками дорожньо­го руху за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції* фо­то- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, є фіксацією порушення у сфері забезпечення безпе­ки дорожнього руху за допомогою спеціальних технічних засобів на електронний носій чи світлочутливу плівку, що може забез­печити визначення суті порушення та чітке зображення транс­портного засобу, яким було вчинено правопорушення (його мар­ку, колір, номерний знак) та, по можливості, водія, що знаходив­ся за кермом.

12.2. Про використання спеціального технічного засобу, працю­ючого в автоматичному режимі, що має функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобу фото- і кінозйомки, відеозапису, робляться відповідні записи про їх використання в Журналі обліку матеріалів фіксації порушень правил дорожнього руху, зафіксованих за допо­могою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.

12.3. Оформлення матеріалів адміністративного право­порушення, зафіксованого за допомогою працюючих в ав­томатичному режимі спеціальних технічних засобів, що ма­ють функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фо­то- і кінозйомки, відеозапису, проводиться після обробки інформації, що міститься на електронних носіях, особою, яка відповідальна за роботу цього технічного засобу. Зазначена особа робить роздруківки матеріалів фото-, кінозйомки чи відеозапису, перевіряє транспортний засіб по автоматизованій інформаційно-пошуковій системі «Автомобіль» для встановлення власників або співвласників транспортних засобів, фотокартку передає до підрозділу з адміністративної практики для реєстрації.

12.4. Інспектори з адміністративної практики Державтоінспекції МВС або особи, які виконують їх обов'язки, складають картку обліку про адміністративне правопорушення, розглядають матеріали адміністративної справи згідно із стат­тями 258, 276, 278 КУпАП та виносять постанову в справі про адміністративне правопорушення.

12.5. Якщо під час складання постанови у справі про адміністративне правопорушення особа оспорить допущене по­рушення і адміністративне стягнення, що на неї накладається, то посадова особа Державтоінспекції МВС зобов'язана скласти про­токол про адміністративне правопорушення відповідно до ви­мог статті 256 КУпАП. Цей протокол є додатком до постанови у справі про адміністративне правопорушення.

12.6. Підставою для винесення постанови в справі про адміністративне правопорушення є матеріали щодо адміністративного правопорушення, зафіксованого за допомо­гою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.

12.7. Постанова в справі про адміністративне правопору­шення виноситься уповноваженою особою Державтоінспекції МВС з урахуванням положень статей 34, 35 КУпАП з метою при­йняття об'єктивного рішення в справі.

12.8. Постанова в справі про адміністративне правопору­шення не виноситься, якщо матеріали фіксації адміністративного правопорушення мають нечітке зображення номерного знака на транспортному засобі, відомості про транспортний засіб не відповідають наявним даним реєстрації.

12.9. У випадку фіксації спеціальним технічним засобом про­тягом десяти діб більше 10% фото-, відеозображень, на яких немож­ливо визначити номерний знак транспортного засобу, складається акт про технічні недоліки в роботі цього технічного засобу, до яко­го долучаються відповідні матеріали. Про факт виявлення недоліків інформується Департамент Державтоінспекції МВС.

12.10. Копії постанови у справі про адміністративне право­порушення та матеріалів, зафіксованих за допомогою працюю­чих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото-і кінозйомки, відеозапису, надсилаються особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, протягом трьох днів з дня винесення такої постанови.

12.11. За наявності обставин, які свідчать про вчинен­ня адміністративного правопорушення іншою особою, влас­ник (співвласник) транспортного засобу може протягом де­сяти днів з дня вручення йому постанови про накладення на нього штрафу повідомити про відповідні обставини (напри­клад, транспортний засіб був у володінні чи користуванні іншої особи; вибув з його володіння внаслідок протиправних дій інших осіб тощо) орган (посадову особу), що виніс поста­нову про накладення адміністративного стягнення. На період з'ясування та перевірки цих обставин виконання постано­ви про накладення адміністративного стягнення зупиняється до моменту встановлення особи, яка вчинила адміністративне правопорушення.

12.12. У разі якщо в результаті вжитих заходів у визначений статтею 38 КУпАП строк особу встановити не вдалося, уповно­важеною особою Державтоінспекції МВС, у якої в провадженні знаходяться вказані матеріали, виноситься мотивований висно­вок, а провадження у справі закривається.

Начальник Департаменту

ДАІ МВС України генерал-майор міліції С. Г. Коломієць

Адреси та телефони довіри територіальних підрозділів служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України

Вінницька область

вул. Театральна, 10

8-(0432)-57-61-13

Волинська область

вул. Винниченко,11

8-(03322)-79-63-65

Дніпропетровська область

вул. Набережна Леніна, 18-а

8-(056)-756-57-80

Донецька область

вул. Горького 61

8-(062)-301-83-67

Житомирська область

Старий бульвар, 5/37

8-(0412)-40-78-66

Закарпатська область

вул.'Факоці, 13

8-(03122)-69-55-35

Запорізька область

вул. Матросова, 29

8-(0612)-39-83-78

Івано-Франківська область

вул. Лепкого, 28

8-(03422)-2-39-73

м. Київ

вул. Володимирська, 15

8-(044)-271 -95-94

Київська область

вул. Воздвижинська, 2

8-(044)-592-30-09

Кіровоградська область

вул. іЦзержинського, 41

8-(0522)-24-32-53

АР Крим

м. Сімферополь, вул. Б.Хмельницького, 4

8-(0652)-24-50-03

Луганська область

вул. Луначарського, 38

8-(0642)-52-72-87

Львівська область

площа ген. Григоренка, 3

8-(0322)- 78-26-10

Миколаївська область

вул. Декабристів, 5

8-(0512)-49-80-20

Одеська
Litvek: лучшие книги месяца
Топ книга - Академия (не)красавиц [Иринья Коняева] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Полуночная роза [Люсинда Райли] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Красный кардинал [Влада Ольховская] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Социализм без ярлыков. Третий Рейх [Андрей Геннадьевич Борцов (Варракс)] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Сердце из стекла. Откровения солистки Blondie [Дебби Харри] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Нелюбимая дочь. Вопросы и ответы [Пег Стрип] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Тревожные люди [Фредрик Бакман] - читаем полностью в LitvekТоп книга - Паника. Как знания о работе мозга помогут навсегда победить страх и панические атаки [Клаус Бернхардт] - читаем полностью в Litvek